برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
مهدی محمدی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما حاضریم از استارت آپهایی که در حوزههای هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، بلاک چین، فناوریهای مرتبط با تولید هوشمند حوزه هستند حمایت کنیم. به همین منظور مبلغ تسهیلات وام ۲۰۰ میلیون تومان کم بهره است که میتواند به وام بلاعوض تبدیل شود.
روزی افراد میتوانند با برداشتن مداد و کشیدن یک وسیله بیوالکترونیک روی پوست، وضعیت سلامتی خود را مشاهده کنند. این مطالعه گروهی از دانشمندان است که نشان دادند ترکیب ساده مداد و کاغذ میتواند برای ساخت دستگاههایی که ممکن است برای مشاهده سلامت افراد استفاده شود، مفید باشند.
فلز روی (Zn) برای حفظ هموستازی طبیعی استخوان بسیار حیاتی است و بسیاری از بیماران مبتلا به روماتیسم از کمبود این عنصر رنج میبرند.
همچنین یافتههای محققان نشان میدهد که گلوکونات روی بهصورت مکمل میتواند در کاهش این بیماری موثر باشد. محققان موسسه علوم و فناورینانو در موهالی، نانوذرات را با کیتوزان ترکیب و گلوکونات روی را به آن اضافه کردند و در نهایت فرمولاسیونی بهدست آمده که برای کاهش شدت روماتیسم مفصلی مناسب است.
این دوربین که ویدئوهای ثبت شدهاش را با سرعت یک تا پنج فریم در ثانیه به یک تلفن هوشمند منتقل میکند، روی یک بازوی مکانیکی قرار دارد و از همین رو ۶۰ درجه آزادی دارد و این به بیننده امکان میدهد حتی عکسهای پانوراما ضبط کند یا یک شیء متحرک را ردیابی کند.
این دوربین همچنین مصرف انرژی بسیار پایینی دارد و عکسهای با وضوح بالا میگیرد. این تیم تحقیقاتی برای نشان دادن ویژگیهای این سیستم که فقط ۲۵۰ میلیگرم وزن- تقریبا یک دهم وزن یک کارت بازی- دارد، آن را روی یک سوسک زنده و روباتهای اندازه حشره سوار کردند.
یک صخره بزرگ فضایی که با سرعت ۴۶ هزار کیلومتر در ساعت حرکت میکند قرار است در ۲۴ جولای (سوم مرداد) از کنار زمین بگذرد. این سیارک که ۲۰۲۰ ND نام گرفته، قطری ۱۷۰ متری دارد و تخمین زده میشود از فاصله ۵.۵ میلیون کیلومتری زمین گذر کند.
محققان کالج کینگ لندن ۶ نوع متمایز از کووید ۱۹ را با علائم خاص خود شناسایی کردهاند. این کشف به پزشکان کمک میکند بیمارانی که در معرض بیشترین خطر قرار دارند را شناسایی کنند. پزشکان معتقدند اشکال مختلف بیماری شدت آن را در مبتلایان تعیین میکند و همینطور نشان میدهد کدام دسته از بیماران بستری شده در بیمارستان نیازمند دستگاههای کمک تنفسی هستند.
شرکت تاپتک (TOPTEC) که با استفاده از نانوالیاف، ماسکهای N ۹۵ تولید میکند، اقدام به تولید ماسکهای ویژه کودکان کرده است. ایربون بهصورت اختصاصی برای استفاده کودکان طراحی شدهاست و فناوری آن مشابه ایرکوئین است. در هر دو ماسک، نانوالیاف به کار رفته است تا امکان فیلترکردن بیش از ۹۷ درصد ذرات فراهم شود. این ماسکها بهگونهای ساخته شدهاست که قابلیت تنفس مناسبی داشته و بسیار راحت هستند.